OM

Fabriksgatan 6

På Sockerbruksområdet i Lund möts du av SALON.Cs moderna lokaler och hit är alla välkomna för att motta ett professionellt bemötande samtidigt som klippningar och behandlingar utförs med hög kvalité vilket tillåter dig att slappna av.


Med 5 minuter från Lunds Central Station och goda förbindelser via bil och cykel tar du dig enkelt till och från SALON.C. 


Cecilia Fredriksson
Frisör sedan 2006

Min utbildning genomförde jag på hantverksprogrammet-frisör på Lars Kagg i Kalmar. Jag blev färdig 2006 och har sedan dess arbetat som frisör i Kalmar, Australien, Norge och Lund. De senaste 10 åren har jag arbetat på Salong Stråh i Lund, där jag även arbetade tillsammans med Charlotte. Sedan våren 2024 har jag arbetat här på SALON.C.


Efter min gymnasieutbildning och min tid utomlands så arbetar jag i stor variation med allt i från toppklippningar till färgningar. I Sydney fick jag utveckla en större kunskap för föningar något jag tycker är roligt och kompletterande till mina arbeten. Jag har under min tid som frisör gått mycket på utbildningar och visningar under årens gång och finner stor glädje i att utveckla mig.


Jag brinner för att arbeta med människor och har därför påbörjat en utbildning på socionomprogrammet som jag kombinerar med min tid här på salongen. Jag kommer finnas på plats under lördagar och någon dag i veckan samt mer sammanhängande under somrarna. Gamla som nya kunder är varmt välkomna att boka tid hos mig.


Charlotte Nilsson
Frisörlicens - delprov - geställbrev - mästarbrev - ägare

Min utbildning genomförde jag på hantverksprogrammet-frisör på Polhemsskolan, därefter arbetade jag 7 år på salong Stråh i Lund och tog mitt gesällbrev i maj 2016.  SALON.C öppnade jag sommaren 2021.


Jag utför allt från toppklippningar till avancerade omfärgningar. 

Efter min gymnasieutbildning har jag fördjupat mina kunskaper inom färg. Både inom färgtekniker som tex balayage och inom färglära med fokus på bland annat nyanser för att kunna skräddarsy en unik färg till varje kund. Jag går på visningar och utbildningar för att få inspiration i mitt arbete, hålla mig uppdaterad och utvecklas.


Uppsättningar samt makeup inför både baler och bröllop har jag jobbat med sedan 2013. Jag tycker att det är väldigt roligt och det ger mig variation i mitt dagliga arbete på salongen.

På min instagram @hairbycharlotten kan du se några bilder mina arbeten.

Moa Fransson
Tredje året

Jag går sista året på hantverksprogrammet-frisör på Polhemskolan här i Lund. Praktik har jag varje fredag på salongen, då övar jag på mina praktiska kunskaper. Jag är noggrann och gör alltid mitt bästa för att min kund ska bli nöjd med sitt besök. Jag ser fram emot att ta emot och få lära känna fler kunder.


På mi instagram @frisormoaa hittar ni bilder på arbeten jag gjort